fantaSi BRubaH ke ReAlity



dUnIa YM



Pasti semua orang ade YM kan? Ye..mustahil xde. Dunia YM banyak sgt kenangan suka duka buat aku. Aku start men Ym since darjah 6 lepas UPSR. Hahahha…maju kan? Dasyat nye dunia it zaman skunk kecik2 da pndai. Aku nie belajo mender2 nie semua xde spe yg ajo sendri belajo. Aku tengok abg aku buat yang tuh la aku buat hehe..

Ok mse mula2 men ym aku xpernah tarok gambo sendri. Ye la mase tu pakai cemre Kodak je. Mane pulak reti nk scan2 gambar. So, aku pon pakai la pic artis2 hendon mne nth. Then bile org PM aku tnye tu aku ke dengan bangga nye aku jwb je wakkakakaka.hamik kau! Org yang tanye tuh plak selamat la xcam heee.. selain dr tuh bile org pm aku plak tnye umo bpe aku ckp 18..peh xnk kalah tuh! Padahal bru darjah 6. Dasyat nye la..bile da tnye2 knl2 nk add pulak..aku pon accept la ape lg..bile da knl cintan cintun plak..ble da cintan cintun ajak jumpa..hui! mcm2 alasan aku bg! Keh kehkeh..yela..mau x tnye kang ape2 terjadi spe plak susa.! Ade sekali tuh la kan penah aku typu stu mamat ni aku ckp nk jumpa kat kl central.mse tuh aku da form 1 n mse tuh aku kat perak. So mamat nie pon siap2 pki cun2 siap anto gambo tah betol ke x haha..den dye pon gerak kl central sampai sne dye crik mne aku! Aku pon kelentong dye ckp la tayar kete aku pancit la ape la mcm2 alasan aku..hahaha..jahat kan?? Ish..ish..tuh semua dlu..sampai skunk mamat tuh maseh ade dlm messy aku kehkehkeh..

Mse mula join chat room aku join kl1 kat sne aku kene buli..aku wat bdo je..sampai org ckp aku gile..ade aku kesah..lg pon aku paling muda hehe..aku nie klo masuk room ske sgt la main mic nyanyi sensorang..lps tuh kne halau ngan otai2 sne..sampai skunk nth mne kubur otai2 pon aku xtaw. Tp messy dorang on je..bile dorang taw aku spe umo berapa bru la dorang lyn aku elok..mcm ank manja gitu.siyes! lps tuh da bosan ngan room kl1 aku pindah kl3 plak..kat sne lme skit aku bertahan.aku pijak2 mic rebut2 mic. Seronok sgt sampi gado2 bwk puak bwk kaum segala2 nye la.. siap ade yang nangis jeles2 ye la aku budak mesti la dpt perhatian lebeyh..mmg syok la kan..yang xtahan yg mne benci aku siap ckp room tuh bapak dye punya..aku igt lg org tuh kuikuikui.. bile kenang2 balik memang kelakar je rse.. dorang2 nie salu la wat gath..sepanjang aku men ym aku xpernah JOIN mne2 gath! Hebat kan. Bukan ape..mse2 tuh aku skola..dok perak..gath semua area kl..nk kua cmne..parents plak jenis kong kong hehehe..tiap kali gath aku je xde..sampi semua org ckp tringin nk jumpa aku..n aku pon tringin nk jumpa dorang..siyes dorang semua baik..kami cm famli..n then one day aku jenjalan kl. Aku mintak izin kat fmly nk kua dgn kwn2 ym. Terkejut la ayah aku..gile ken k lepaskan ank dara sesenang cmtuh. Bapak aku ckp klo betol dye nk kua suh dye ngadap ayah..dengan selamba aku pon pgil la kwn2 tuh ngadap ayah..:) bru la ayah caya heeeee..kesian taw dorang.. ayah aku nie pelik skit susa nk caye org..maklumlah aku nie pembawa 1001 masalah hehehe.ayah ckp YM nie bahya sala langkah sala knl org xtentu pasal leyh maty kne rrugul..nauzubillah..mintak jauh..so far semua kwn2 ym aku knl semua nye baik2 belaka..siyes semua cm famli..mse skola lu salu mintak topap kt dorang2 nie dorang salu bg hehe..baik kan..thx taw semua!

Lepas tuh plak aku merayau plak kat selangor satu. Kat sne room meriah aku pon join wat mcm room bapak aku..masuk2 da mcm otai..perasan..mse tuh aku bkn taw ape aku mne kesah otai ke petai lu langsi lu mati hahaha..eh2 xde la..aku baik la bg salam..lps tuh sembang ngan org cam da setaun knl. Kat sne la aku knl byk2 mamat2 hensem..aku di beritahu kat sne paling fames mase tuh GARA@kimo..so aku pon try la borak2..aku wat bdo je kwan2 cam biasa..lps tuh ade la Saigon mangkuk n byk la pnt nk sebut.maap taw. Kwn2 bg no fon..gile klakar..dorang xcaye mse tuh aku da form 3..aku salu ponteng skola alas an sakit perut heeee sbb nk men ym..huii addicted kot! Gle ah..tdo sampai lewat mlm..menyeksa diri.. knl punya knl dengan semuadak2 sel1..pagi aku join mlm aku join..24 hours la..mse nk g tucen aku off..hee mse tuh xde lappy pki computer beso je. Mase fom 1sampai 3 nie paling hebat aku pijak mic lock mic je..heee..syok sendri..tp ble one day ade org perkenalkan web cem kat aku..aku jd berminat..aku ckp kat ayah nk web cem!..ayah ckp kau nk wat pe! Kang byk masalah ko buat xtentu pasal..aku pon hmm..lps tuh one day plak ade pc fair..harga wc not bad ah..kebetulan plak result peksa aku sgt ok..haa men2 ym result kne jge nk PMR kan..so ayah pon belikan..hee sonok xterhingga!!!!!!!!...mula2 jakun gak..bg semua org tgk..festyme dorang tgk aku..ade yg ckp chubby la comel la hodoh la mcm2..kelakar pon ade..lps tuh ade la mamat2 sel1 ajo aku seting..dr ctu aku da pndai kedekut..thx u all!! So selamat la kan..:) xde la bahaya kang nth spe2 view aku..ish2 bahaya..aurat tuh heee…lme taw aku kat sel 1 nie sampai la fom 5..tp tym e tuh da selow la..sbb ade centa haty..lps putus ngan centa haty start ym alik..hehehe..dak2 sel 1 salu gak wat gath tp aku xpernah join..seperti biasa aku kan underage dok jauh plak tuh..heeeJ btw enjoy sgt ngan korang.,rindu zaman2 tuh pakai font beso la ape la..main tattoo la macam2..kelakar je rse..

Lepas spm aku xsentuh day m bz ngan keje sambilan..after dapt result sambung study lansung xym..tuh pon kdg2..so start men Fb plak..pendek kan cte kat FB knl la cinte haty sy budak Ym tp xpernah jumpa dlm roomJ heee..dye plak kwn baik ex aku mse men ym..heee..ex yg xpernah jumpaJ juz di alam cyber hakhakahka..

Ok last ly da penat nk type la..heee..byk gak room ym aku join dan byk la koleksi abg2 angkat akak2 angkat sampai terangkat..abg2 angkat semua baik..salu bg topap bg semangat hee..thx taw! N sampai arini masih contact ngan dorang kat fb kat ym kat fonJ tp fon jarang bahaya kang my PAPA COMEL marah heheeee.. TAPI!! One day mase bulan mac 2011 xsilap melaka 3 buat gath bowling..itu la festyme aku join gath! Eiii bangga nye rse..nk jumpa ramai org nie.. so kat sne la bermula nye kegiatan aku jumpa sne cnie chaterz.hee sonok taw dorang semua baik2..jumpa dorang dr semua room yg ade la..tp mse tuh ade yg knl aku ade yg xknl ade yg igt2 lupa..sbb da lme kan..tp aku xkesah..sbb aku ske dorang sporting..statsrt dr ctu aku da xsegan nk jumpa chaterz..lg pon aku bangga sbb pegy dengan org tersayang..so kwn2 chaterz dye kwn akuJ start dr ctu aku join gath sne sni yang ade kesempatan.:) dr ctu hubungan makin menjadi rapat susah senang ade yang bantu..txh all..love u muahx! Tp my beloved PAPA COMEL thx bg kesempatan ma join semua nie..n thx bwk ma g sne snie ngan dorang ble freeJ

Ok datz all..mmg byk nk cte tp igt2 lupa..btw dlu sy pki id awekzcomei tuh mesy sekali queen_gagalz missgulahaty and de latest afraafro and fat32..tuh semua id basic klo @bellsouth kimo la nth ape2 2 3 4 5….char tuh byk gak..tp tuh semua da lme n masih leyh pki..thx jugak tu semua yg buatkan id heee..ramai tnye fara senang dpt idea de spare part ke heheh..mne ade..aku baik ngan org org pon kasi la..thx..ade yg ckp fara adek angkat otai2..klakar kan..aku diam jeJ sbb tuh knee boot aku pgil abg2 aku nie hehe..skunk da beso da pencen tp still masuk gak kdg2 klo ade kelapangan..ok semua have fun have nice day..enjoy2 tgk gambo plakJ




nie mse gath bowling anjuran melaka 3

nie mse gath kat tanjung harapan

nie sambungan dye hehehe

nie kat PD
nie kat subaidah gosip2.


nie plak mase zhaf nikah

nie kwan2 kl3.dorang2 nie la g ngadap parents aku..sian dorang..ape2 pon thx..rindu korang! yang laki tuh la bodark_noty.


  • so kesimpulan nye ade ke yang korang kenal?mestilah ade kan..spe2 terase muka dye ade kat sinie kembang la sikiet idung hehehe..
  • and mintak ampun mintak maap klo ade salah ejaan..saye kan queen_gagalz @ misstypo hehehe...

2 comments:

  1. ade muke kak can heee..abg lanst pon ade <3

    ReplyDelete