kalau aku kaya




assalamualaikum selamat petang semua! harap semua happy today haha..mcm ne aku happy mcm tuh la aku nak korang happy..aku luaran je nampak happy dalam sob sob sob...lu pikir la sendri hihih... korang pernah berangan tak??? tipu la kalo tak pernah verangan kan kan kan!! 

harini aku pulak nak berangan.actually da lame aku berangan angan mat jenin nie. nak taw aku berangan ape? aku berangan kalo nanti da sampai mase da sampai seru da kawen da ade famly da kaye raye mcm bill gates hahah! bill gates tuh ngan aku ala bff hakhakahak..cume dye kaya aku plak kurang kaya..aku kaya ngan senyuman je hohoh..perasan jap..

okey okey mcm nie *kalau* la aku ade wang lebihan sikit banyak kan..mcm ne tuh da la sikit lps tuh byk haih! haa *kalau* ok aku nak hias rumah aku mcm yang korang lihat dalam gambar gambar ini! haaaa..menarik kan! ok aku adelah peminat setia purple. tapi sejak dah besar nie terpakse selow kan sebab nanti org ckp aku takde taste asik pakai satu color je hehehhe..kalo korang perasan byk pic aku baju aku byk pakai baju yang same dan baju kaler puprle je.

memperkenalkan! bilik tidur versi berangan aku haa curlas kan!! aku tengok smooth je combination dye..eh ye ke??maaf la kalo taste aku lain tak same ngan engkorang kan..kalo ade plak budak2 couse design tgk jgn la kutuk2 citarase aku ye heeeee..


dalam bilik kami mesti ade office my future husben! papa nanti buat keje kat sinie taw..takmo sepah sepah nanti ma rotan nanti hehehhee...

yang ini plak mungkin pilihan kamar tidur ku yang kedua. yala mane la taw kot kot la future HUBBY aku ecewah! tak berkenan yang atas tadi ke hehhe.. kalo dua dua dye TAK berkenan terpakse la aku tidur dalam toilet. hello PAPA be nice to me ok..citerasa mama selalu yang terbaik..plz respect ekekekek..kan da kne QUEEN CONTROL *gurau*
ok yang ini pulak bilik tidur future son KAMI ngeheheh..verangan tak hengat nie! cantik tak??tak de la jambu kan??hehhehe..siap ade meja study lagi..hope my future son boleyh study rerajin mcm mama dye wakakkakakaka..poyo gile! tuh buku tuh semua koleksi dari mama kecik sayang eceyh! ok2 setop!

ini pulak bilik tidur untuk my future daughter! sweet kan..dua dua aku suke haih..berpinar mate..bilik cantik cantik nanti kalo sepah kemas sendri okey!
ini pulak bilik tetamu kot hahaha..so kalo sape sape terasa nak datang rumah  KAMI nanti  mesej je jangan la nak sesegan..nanti kalo mak mertua aku ke ibu aku ke datang boleyh la tido sinie..bilik ni katil king size dont worry mak, ibu..tak yah la bazir duet tidur hotel hohoho..
ini pulak toilet tetamu! always keep clean hehhe
ruang makan yang selesa.sejuk je mate aku mandang..kalo mate engkorang tak tau la kan.tapi kalo aku ade dining table cenggitu aku tak taruk la bung banyak cenggitu wat habuk je aku kan semput! allergic habuk! nengade btol..
kalau da bilik toilet semua cun melecun dapur pon kene jugak..ok nie dapur kering..aku tak masak kat sinie..juz panas panas kan lauk je kot..sebab kalo nak masak yang heavy aku masak kat bawah nie.dapur nie setakat oven microwave leyh lah huhu
haaa kalo nak masak sambal ke rendang ke kat cinie ok la..nak masak heavy dishes kan..kalo dapur yang atas tuh nak masak sambal tumis oh peliz!! terpercik sane sinie susah nak mop je keje heheh..kalo dapur nie ok la..senang aku nk koje kan nanti hahaha..so aku isytihar kan dapur ini sebagai WET KITCHEN aku ekekkekeke..
kalau dah semua purple juicer juga harus! auch!! tergoda..hansem nye beliau....
pagi pagi buat serapan pakai toaster purle mcm ceria  je nanti heheh..kettle pon purle..menarik kan!
ko tengok kitchen ware aku haih..jangan la goda goda..

encik gelombang micro yang bakal menyumbangkan jasa terbesar suatu hari nanti

ohhh! memandang kan aku suke masak so mixer sangat lah diperlukan. good! tapi kalau ade bread maker lagi bagus!
dalam laci cabinet dapur harus ade bende bende gini
tidak ketinggalan mesin basuh jugak! 
lepas tuh my future husben pulak pegi keje naik kete ginie..bwk anak bini jalan2 keliling taman kampung mau terbeliak mate mak cik makcik sekalian pewit!
 

sekian!! maka ini lah rumah nye yang menempatkan semua perkakas di atas hahahha..klasik tak??macam teruja?? lain orang lain taste  hahha..


sampai disini je sesi berangan aku.semua gambar yang di tayangkan adelah hak milik GOOGLE thx google hehhe..ini semua hasil impian aku..kalo ade rezeki ade duet banyak memang mcm nie la aku nak hias rumah..lepas tuh leyh bantu orang susah dan pergi haji..amin..semoga di murahkan rezeki..tapi ape2 pon kalau ade duet semua bende boleyh buat..rumah buruk pon leyh jadi cun..orang buruk pon boleyh cun kan kan kan! 

5 comments:

  1. Replies
    1. aty2..kang dye terngurat fiza kang hehe

      Delete
  2. nangis tengok! azie suka giler purple! jom berangan sama2 :)

    ReplyDelete
  3. berangan ek..
    hahha..jenuh la pa nak carik duit haaaa..hikhikhik..
    jap...berangan carik duit jap =))=))

    ReplyDelete