Salam sumer..ni ade menda aku nk share ni :)
gunelah peluang yang ade utk pergi bercuti bersama insan tersayang :)
Berita Harian, KGMMB tawar 300,000 tiket penerbangan

2010/02/03

KUALA LUMPUR: Koperasi Guru-Guru Melayu Malaysia Barat Berhad (KGMMB) memeterai memorandum persefahaman (MoU) dengan Berita Harian bagi melaksanakan Kempen Keselamatan Jalan Raya yang bermula 8 Februari hingga Mei ini.

Ia ditandatangani antara Pengarang Kumpulan Berita Harian Sdn Bhd (BHSB), Datuk Mior Kamarul Shahid dengan Pengerusi KGMMB, Dr Abdul Raheem Mohd Yusof yang disaksikan Timbalan Pengarang Kumpulan BHSB, Mahfar Ali dan Timbalan Pengerusi KGMMB, Suhaimi Ramli pada satu majlis yang diadakan di Balai Berita, di sini, semalam.

Melalui kempen itu, 300,000 tiket penerbangan dua hala berharga RM70 bagi destinasi domestik dan RM110 bagi destinasi serantau ditawarkan kepada pembaca Berita Harian.

Bagi mendapatkan tiket harga istimewa itu, pembaca dikehendaki mengumpul tujuh keratan kepala akhbar Berita Harian selama seminggu bermula dari 15 Februari. Hanya satu pembelian dibenarkan bagi tujuh keratan dan ia akan berakhir sehingga tiket yang disediakan habis.

Abdul Raheem berkata, kempen ini adalah julung kali diadakan KGMMB yang mana selain menggalakkan orang ramai bercuti ia juga bagi menimbulkan kesedaran di kalangan pemilik kenderaan terhadap aspek keselamatan terutama dari segi penyelenggaraan kenderaan seperti brek, minyak hitam dan tayar.

”Melalui kempen ini KGMMB menyediakan kemudahan pinjaman kewangan kepada pemilik kenderaan terutama kakitangan kerajaan untuk mereka menyelenggara kenderaan masing-masing di samping memberikan tips berguna untuk mengurangkan kemalangan,” katanya.

0 9999 orang telah komen anda bila lagi:

Post a Comment